Борба с хлебарки

Има над две хиляди различни вида познати хлебарки, но има само няколко, които са срещат в Българските жилища и съжителстват с хората. Активни са главно през нощта, а ако броят им е по-голям са активни и през светлата част на денонощието. В България са главно разпространение в жилищата:

Германска хлебарка
Като размер са от 15мм до към 20мм, те са сплескани в района на корема и гърба, разцветката им е жълто-кафява и притежават две тъмни ивици. Имат криле, но не се стряскайте не мога да летят. Дълготрайността на живота им е около 9 месеца и снасят около 12 пъти през цялата продължителност на живота си от 30 до 60 яйца. Обичат по-топлите помещения като кухни,килери и бани, но може и да се скрият и в някой топъл електроуред като, компютри и кафе машини .

Американска хлебарка
Размерът на този вид вредители е от 40 до 50 мм имат ръждив цвят и притежават жълти петна. Те имат добре развити криле и летят. Продължителността на живота им е около година и снасят около 40 пъти през живота си по 14 яйца. За разлика от германската хлебарка те харесват и влажни помещения като мазета и канализации.

Черна хлебарка
Черната хлебарка е с размер от 20 до 30 мм и е черно-кафява на цвят. Притежава криле, но и тя като Германската не лети. Продължителността на живота и е около 6 месеца и снася 22 пъти за тези 6 месеца около 12-16 яйца. Тя предпочита хладните и влажни помещения като бани и мазета.

Дългоантенеста хлебарка
Размерът и е от 10мм до 14мм като цвят е кафява и няма като други видове ивици по тялото. Мъжките имат криле, които са по дълги от тялото, а при женските са по-къси и тялото е по-заоблено. Обичат сухи помещения и се хранят с хартия и дърво.
Хлебарките причиняват вредата си главно на храни като е замърсяват с екскрементите си. Те пренасят яйцата си във възбудено състояние, което ги прави механични преносители. Предизвикват алергии и причиняват голямо количество стрес с присъствието си могат и да хапят.

Борбата с тях е сложна и включва химични,биохимични и механични методи. Важно е да се прави профилактика на сгради, които са били заразени. Поради дългогодишния ни опит ние знаем точните места където да търсим и точните препарати, за да ви избавим от тези вредители. Всички наши услуги може да намерите в Аgenti007.com.